Удължиха срока за получаване на помощ в "Аспарухово"

9074
Удължиха срока за получаване на помощ в "Аспарухово"

До 14 октомври е крайният срок, в който пострадали от наводнението във варненския квартал "Аспарухово" могат да получат помо - парична или в предмети.

11 души от "Аспарухово", които трябваше да получат помощ в размер на 655 лева всеки, не са взели своя дял. Петима от изброените не са взели парична помощ, а шестима - помощ в предмети, главно битова техника, каза Милена Сиракова от БЧК Варна пред Агенция "Фокус".

БЧК започва втори транш за раздаване на помощи в "Аспарухово"

Областният съвет на Български червен кръст във Варна започва втори транш за раздаване на финансова и материална помощ на пострадалите о...

Раздаването на помощите започна на 7 октомври. Милена Сиракова добави, че Областният съвет на Български червен кръст във Варна удължава срока за получаване на финансова или материална помощ от втория транш за подпомагане на пострадалите от наводнението в Аспарухово. Неявилите се до 10 октомври, могат да получат помощта си до 14 октомври включително. След тази дата средствата и техниката ще бъдат пренасочени към други пострадали от наводненията райони в страната.

Материална помощ, във вид на битова техника трябваше да получат 115 души. За 62-ма от тях техниката е дарена от Църквата на Исус Христос на СПД в България чрез Български червен кръст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com