Цацаров да си каже за рушветите!

92043
Цацаров да си каже за рушветите!
Снимка: БГНЕС

Вчера един провален публицист, който е подложил сайта си на олигархията и задкулисието, се изправи и пред Кулезич, за да прошуми в обществото скандалната си теза в полза на банкера Цветан Василев - нацисти били конфискаторите на платната му, окачени по стените на почиващата вече Корпоративна търговска банка (КТБ). И защо, продължава да крещи "Фрогнюз", властта в лицето на Борисов мълчи, а не се намесва?! Премиерът да надигне вой за картините на Василев, да защити, казва издателят на "Фрогнюз", неприкосновеността на частната собственост! Чудесно, само че въпросното провалено журналистче, улисано в слугинажа си и заслепено от предишните си облаги, май е забравило за какъв вид частна собственост говорим, когато думата е за крадливия банкер. Частната собственост на Василев е толкова частна, колкото частен е и - например - ланският сняг! А и тазгодишният! Даже и този, който ще навали догодина!

Дали обирджията на века ще се обзаведе и с частна килия за поне 30 години, зависи от - познайте кой?! Познахте - Сотир Цацаров, който по презумпция е уж призван да обвини крадеца за поне 2,3 млрд. лева суха пара - същата, която глупавият български народ ще плаща в продължение на поне 30 години - баща, син, внуче, а може би и правнуче!

"Делойт" подхваща експертизата за КТБ през януари?

Истината за КТБ не би могла да се разбере от международен одит. Това мнение изрази главният прокурор Сотир Цацаров е ефира на Дарик рад...

Не дреми, Цацаров, не дреми, прокуроре! Както е казал поетът - "Сега България тебе цяла гледа!". Ала, както вървят нещата на третата година от мандата му, на Цацаров обаче малко му пука! Нека си гледа, казва той, като си няма друга работа! И България, и поетът!

Да кажат висшите тоги още - кой взе рушветите? Главният или друг(ите) около него - и за аферата "Костинброд". Помните как в деня за размисъл преди изборите на 12 май 2013 година именно прокуратурата, воглаве с главния си прокурор Цацаров и заместника му Сарафов, покровителства аферистите Николай Бареков (тогава надежден политик с неограничени амбиции и бездънен чувал с лъжи) и Мая Манолова (тогава депутат от БСП и Господин Никой в партията, а след измамата за награда - зам.-председател на Народното събрание), като им "узакони" погазването на Избирателния закон и дефакто се присъедини към далаверата на века - че ГЕРБ, Борисов и Цветанов са подготвили гигантска изборна фалшификация с предварително подготвени 300 000 изманипулирани бюлетини! След време, разбира се, гнусната инсинуация бе разобличена, съдът я отхвърли, но междувременно ГЕРБ изгуби поне 10% от изборните си позитиви и властта бе връчена на Орешарски, Местан и Сидеров, за да настъпи година и два месеца ледников период в българската политика. Достатъчен, за да се окраде и малкото неоткраднато от БСП и ДПС! Кой трябва(ше) да обвини Манолова и Бареков в заговор срещу държавата с цел манипулиране на изборни резултати? Цацаров, разбира се! Или Сарафов! Но как да стане това, след като и двете най-високопоставени тоги в републиката са участници в играта - срещу какво и колко, само те си знаят!

Корпоративна търговска банка фалира, а особена заслуга за това има и главният прокурор. Всички помнят как предприетата от ведомството му атака-обиск в сградата на нарочената за убиване КТБ наля и последната капка отрова в мълвата, плъзнала сред населението, че с тази институция нещо се случва! Освен да се самосезира - сам за себе си, Цацаров трябва задължително да се самосезира и за услужливо сътвореното от тогавашния премиер Пламен Орешарски и министрите му - Чобанов, на финансите, и Стойнев - на икономиката! Тези тримцата по сигнал (команда!) отвън залпово изтеглиха депозитите на държавните фирми от КТБ, с което дадоха първоначален тласък на планираната - пак отвън! - ликвидация на банката.

Кога най-после Цацаров ще се заинтересува и от т. нар. Банков надзор, респективно господата Искров и Гунев, гуверньор и заместник-гуверньор на БНБ, както и от останалите заместници, включително, и най-вече от члена на управителния съвет (УС) ректора на УНСС проф. Стати Статев, когото - ако го питаш какво търси в този УС, ще продължи да си гледа все така "умно", даже "по-умно", но ако го попиташ на кой етаж е касата на БНБ, лично ще те заведе там! По най-прекия път!

Главният прокурор иска отстраняването на двама съдии от Раднево

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) днес искания за отстраняване от длъжност на двама съдии от районни...

Спорно е дали храненици като издателят на "Фрогнюз", както и алчните репортери, редактори и водещи на рубрики в бившата олигархична ТВ7 подлежат на прокурорско обвинение заради меркантилно високите си - някои по 30-40 хиляди лева месечно! - заплати, които междувпрочем аферистът Бареков като шеф им раздаваше година и нещо от името на Цветан Василев и другия ментор Делян Пеевски! Сякаш харчи бащиния, а не парите, които - по-горе стана дума - ще връщат бащи, синове, внуци, а може би и правнуци 20-30-40 години занапред! Май - не, за тях остава единствено излагацията и разконспирирането им като лакоми български тарикати!

Тук са и т. нар. културни дейци, които черпеха с по две шепи от парите на КТБ - какъв добър човек и спомоществовател е този Цветан Василев, Бог да го поживи! Изпокрили са се сега в миша дупка - може пък и да им се размине!

За финал - онзи ден касационният съд потвърди първоинстанционната присъда на Филип Златанов за само един детайл от прословутото му тефтерче - три години и половина ефективно! Тепърва предстои обвинението за злоупотреба със служебно положение. Но какво беше там - спомня ли си някой! Ами да - познатите герои от прокуратурата на гръмогласна пресконференция обявиха великото си разкритие - как високопоставени политици са нареждали на Комисията за конфликт на интереси как да действа. После се оказа, че прокурорите - пак Сарафов сред тях - са направили това избирателно. Оповестените имена и инициали са точно подбрани, някои съзнателно са пропуснати, а от общо сто страници, от вече откраднатото тефтерче са обнародвали само няколко! Както се казва, нищо ново под слънцето! Слънцето на прокуратурата!

Автор: Валентин Стоев

След провала на Зинаида Златанова за нов НК, Цацаров също поиска нов кодекс

Съдебната реформа в България се превърна в една от ключовите теми по отношение на разграждането на модела „Кой”. Днес проку...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com