Честита Нова година!

10934
Честита Нова година!
Снимка: www.tundzha.info

Равносметките на Нова година са хубаво нещо. Всеки оценява до колко е успял да придвижи живота си напред. И доколко е успяло обществото, в което живее, страната, в която живее, също да направят своите стъпки към всичко онова "добро", към което вечно се стремим.

За България 2015 г. беше динамична. Както миналата, защото за България всяка година е динамична. Отново преживяхме скандали, сбъднати и несбъднати реформи, избори, радости и разочарования. Обществото ни премина през конфликти, провокации, разделителни линии, надежди, лъжи, вълнения. Имахме и своите поводи за гордост, за щастие, за усещането, че има смисъл и има надежда.

Подаръци, подаръци... Направете ги сами!

Новата 2016 година най-после настъпи, да е здрава, мирна и щастлива, а с нея започва и месецът с най-много имени дни. Днес е Васильовде...

За всеки е различно. Но така е в България и така е в живота - шарено.

Такава е съдбата ни като народ - да израстваме трудно и бавно. 2015 г. беше още една стъпка по този път. Стъпка, вероятно по-лесна от предишната, но вероятно и по-лесна от следващата. Защото новата година не може да бъде лесна за България. И не трябва да го очакваме. Прекалено дълга борба има още да водим, за да смятаме, че ще става по-лесно. Напротив, и  през 2016 г., и всяка година след това, българското общество ще трябва да доказва, че е будно, знаещо и смело, за да може да държи съдбата в собствените си ръце. За да може от една страна да отстранява безкомпромисно онези, които се самозабравят и злоупотребяват с доверието му, а от друга - да застава зад всеки, който покаже чисто сърце и воля да служи на страната си честно. Това може да не стане бързо и да се наложи да имаме търпение. Затова всяка следваща година е толкова важна - защото ни дава възможност да израстнем, да станем по-добри и по-мъдри и съответно - да взимаме по-добри и по-мъдри решения. Това е единственият път, който би извел България там, където заслужава - сред развитите и демократични страни.

Затова нека не съжаляваме за всичко онова, което 2015 г. ни взе. Нека благодарим за онова, което ни даде. Защото то ще легне в основата на нашето по-добро утре.

Честита Нова година!

Светът посреща Нова година при засилени мерки за сигурност

Навсякъде по света посрещането на Нова година ще бъде съпроводено с драстични мерки за сигурност. Столиците в Европа вече засилиха мерк...

Actualno.com Ви желае здрава, шарена и смела 2016 г. Защото само здрави, смели и с отворени умове можем да постигнем повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com