X
 
 

Десните екстремисти

2612 12
Десните екстремисти
Снимка: БГНЕС
Нарочно изчаках два дни след втория, по-голям протест срещу издигането на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Единствената кандидатура. Исках да видя какъв ще е отзвукът, какво мислят и чувстват хората по темата.

За медийния отзвук няма да коментирам, защото за мъртвите или добро, или нищо. Но определени реакции на протеста и след протеста определено са ми интересни – и то много. Всъщност те могат да бъдат обобщени в следните думи на председателя на гражданското движение "Боец" Георги Георгиев пред Actualno.com: "Трябва да сменим тактиката”.

И моят въпрос е как точно да я сменим? С какво? Защото ситуацията накратко е следната и то от гледна точка "Иван Гешев като еманация на провалената държава":

1. Съгласни ли сме, че хората, които управляват институциите ни, всъщност не са за тази работа? Да кажа само, че ако някой случайно искрено, а не по линия "калинка", не е съгласен, да прочете ето ТОВА! Висша форма на липса на какъвто и да е интелект от съставляващите (уж) най-висшия държавен орган в България!

2. След като сме съгласни, че не са, те искат ли да се откажат от тази работа?

3. След като не искат, ние как да ги принудим?

4. С избори успяваме ли да ги откажем да не заемат работа, с която контролират съдбата ни?

5. А успяваме ли да предизвикаме минимум реакция да излязат на улицата и да кажат "НЕ" тези, които не са прочели и една книга през живота си и които изглеждат мнозинство в България?

Та при тази картина, да се върнем на въпроса, като го сменим – как да въздействаме на управляващите, без да е незаконно? Отговорът за мен лично е изключително нелицеприятен. Но идва и още по-нелицеприятен въпрос с още по-нелицеприятен отговор – който има капка акъл в главата, ще се сети.

И докато си ги говорим тези неща, прокуратурата вече разви още една от сюжетните линии – че хакерската атака срещу НАП е станала със съдействието на сайта за разследваща журналистика "Биволъ". От казаното изводът е, че "Биволъ" е брънка в нарочен опит за дестабилизация на държавата. Припомням, че през годините точно от "Биволъ" тръгнаха много знакови журналистически разследвания, последното голямо от които е "Апартаментгейт". Сега отиваме натам, че "Биволъ" да излязат (кибер)терористи – само два дни след големия протест срещу кандидатурата на Иван Гешев. Дали е така, дали хората, правещи "Биволъ", са виновни – ако бяхме в правова държава, щях вероятно да приема окончателното решение на съда. Само че в правова държава ли живеем?

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Хммм... Това, с книгата, за реклама ли да го броим? Някои си мислят, че с прочитането на една книга могат да критикуват останалите и да изказват квакификации, защото много са поумнели. Зависи кой каква книга е чел! Който е чел винету, става вожд, който е чел Али Баба - работодател или политик. Другите, с Мара пепеляшка и овчарчето Калитко, чакат да се случат чудесата. Мислещите си изградиха държав виж още ›› и, а ние си мерим книжките. Ами какво друго да очакваме да се случва?
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Точно така!!! Ние, които сме чели по две, ще критикуваме и ще даваме акъл, и на едните, и на другите. Пък те там, да си се оправят!
  : 0 !
 • Ивайло Ачев 5.2 Ивайло Ачев преди 4 месеца Профил на трол?
  Чудно как се обиждат разни хора точно за книгата - защо ли?
  : 0 !
 • Анонимен 5.3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ха, много добър въпрос, не го очаквах. Ами защото признавам само един, поне за сега, който твърди, че ми води с един вагон книги и не само, че му вярвам, но той непрекъснато ми го доказва. Ако не се досещате кой е, толкова по зле за Вас. Когато слагаш под един знаменател милиони други, трябва да си дадеш сметка, че и ти си един от тях. Не си по специален!
  : 0 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Докато сладури като Ачев и приятелчетата му от DW продължават да се смятат за най-умните, най-красивите, най-демократичните и изобщо единствените, които ги разбират нещата и чиито глас трябва да се слуша - останалите ще ги смятат за десни екстремисти и лумпени. Твърденията, че който не е съгласен с тях е или комунист или не е прочел една книга през живота си, ги обричат на 2-3% на всички избори. К виж още ›› ато са такива демократи, да се научат да уважават чуждото мнение, както уважават своето.
 • Ивайло Ачев 4.1 Ивайло Ачев преди 4 месеца Профил на трол?
  Слушайте който си искате - щом Ви харесва животът в България.
  : 1 !
 • АнаЛизатор 3 АнаЛизатор преди 4 месеца Профил на трол?
  "Биволъ" са цвете пред "Свободна Европа" и "Дойче СЕРЕ" !!!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  АналЛизатор....АналЛизатор....АналЛизатор....
  : 0 !
 • АнаЛизатор 2 АнаЛизатор преди 4 месеца Профил на трол?
  "Биволъ" са цвете пред "Свободна Европа" и "Дойче СЕРЕ" !!!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  АналЛизатор....АналЛизатор....АналЛизатор....
  : 1 !
 • АнаЛизатор 1 АнаЛизатор преди 4 месеца Профил на трол?
  "Биволъ" са цвете пред "Свободна Европа" и "Дойче СЕРЕ" !!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  АналЛизатор....АналЛизатор....АналЛизатор....
  : 1 !