Готвят "водни бунтове" за февруари!

2661
Готвят "водни бунтове" за февруари!
Снимка: Thinkstock

И тогава, през 2013 година, беше февруари, и тогава поводът беше ценови удар - тогава беше "токов", сега се готви "воден".

Как иначе да разчитаме някак милото предупреждение на КЕВР, че от Нова година цената на водата в страната щяла да скочи средно с 18-20 на сто? Във всеки град и във всяко село - в зависимост от инвестициите, които съответните водни дружества щели да направят с цел, както не им омръзна да ни заблуждават, подобряване на услугата!

Леле-мале, така ще я подобрят, че чак няма да отлепяме устни от чешмите! А може би от тях ще потекат мед и мляко! Натам отиват нещата, ако човек се вторачи в убийствено възходящата цена на студената вода през последните години. През тази година "Софийска вода" вдигна за последно цената на искърската вода в чешмите с цели 18 на сто! Забравиха ли тия водни мародери! Така че какво по-нормално от това хората да се вдигнат на бунтове! Те впрочем в някои по-малки градове и в много села вече тръгнаха, и това, което може да се каже с днешна дата е: "Господа инвеститори, позлатени тръби ли ще ни поставяте - май да, ако съдим по парите, които всеки месец ни взимате, ВиК-дружествата, вие в крайна сметка излязохте по-големи душмани от обявените официално за такива електроразпределителни дружества, мобилни оператори и прочулите се по цял свят с енигматичните си сметки за плащане български топлофикации!"

6 села в Пловдивско са без вода

Жителите на шест села от Пловдивска област са с частично или изцяло нарушено водоподаване заради аварии. Това съобщиха за Радио „...

А какво ще е общото и какви ще са разликите между бунтовете тогава и бунтовете сега, между "токовите" и "водните" удари!? И в двата случая те са организирани от "ония" задкулисни играчи и партийната централа на "Позитано" 20, воглаве с бившите висши КДС-кадри, които не само че не губят позиции в българския политически живот, но с идването на Нинова като шеф на БСП даже ги заздравяват!

Между успешно състоялите се преди "токови" бунтове и предстоящите сега "водни" бунтове, планирани както и тогава за февруари (когато на гражданството ще му се наложи да плаща първите космически сметки за студена вода) има и известнr разлика. Преди всичко няма да се получи тогавашното издънване - Борисов да подаде оставка, тя да се приеме и да се отива на извънредни избори, които той пак да спечели, както стана тогава, през 2013 г. Сега ще се върви по друг сценарий. Щом Борисов, притиснат от улицата, вдигне бялото знаме (това му е навик!) и сдаде властта, сегашният (ляв) президент, за разлика от тогавашния (десен), няма да ообявява извънредни парламентарни избори, а ще задвижи другата възможна процедура - парламентарната рулетка! Тоест, ще се зачетат резултатите от последните парламентарни избори, но щом като партията победител, ГЕРБ, се отказва от властта и кабинетът подава оставка, мандатът за съставяне на правителство ще се връчи на втората класирана политическа сила, а именно "БСП за България"! Така Нинова и партията ѝ ще успеят да се доберат до заветната цел - взимане на властта без спечелени избори, което вече веднъж бе успешно разиграно при съставянето на кабинета на БСП, ДПС и Волен Сидеров, воден от Пламен Орешарски. Този път няма да се прибягва до услугите на "човека на Доган" Орешарски, а ще се разчита на собствен кадър. Виже само колко канидати за премиер и министри има на първите банки, вляво в пленарната зала, все отбор юнаци, кой от кой по-готов да се жертва за каузата и да стане министър-председател! А може да се привика и вече опитния управленец, бившия Виденов вицепремиер по икономическото развитие (1995-1997) Румен Гечев, който като ресорен успя за година и нещо да фалира не само държавата, но и 17 банки бонус! Точно в края на февруари догодина изтича и командировката му в САЩ за посещение на курсове по мениджмънт и държавно управление в Масачузетския технологичен институт!

Сценарият е готов, "всенародните бунтове", така да се каже, чукат на вратата. А и Мая Манолова - на всяка манджа мерудия! - ще даде някое и друго рамо! Какво като по време на "всенародните бунтове" ще тече така лелеяното Българско председателство на Европейския съвет - още по-добре, казват соцалистите-бунтари, защото, както неотдавна авторитетно се изрази и лидерката им и потенциален премиер на България Корнелия Нинова, крайно време е Европа и партньорите ни в Брюксел най-после да провидят какви хора управляват една страна редовна членка на ЕС!

Както стана дума вече, подгряването на бунта започна още през настоящата есен - първо от малките градчета и селата. Там, подстрекавани и организирани от местните организации на БСП, бедните хорица започнаха да се събират на групи на възлови места и да протестират или срещу вече вдигнатата цена на водата, или срещу предстоящото вдигане! Само през миналата седмица на осем места бряха блокирани и затворени както международни шосета и кръстовища, така и незначителни пътни артерии от селски тип.

В кв. "Витоша" се налага спиране на водоподаването

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 1 декември. Това съобщиха от пресцентър...

Напоследък все повече се говори (и пита) какво е личното участие на председателя на КЕВР Иван Иванов в тия ценови протоберанси, който - ако някой е забравил, да му го припомним - не си е променял партийната принадлежност и все така продължава да е активен член на партията на Радан Кънев и неговия заместител на председателская стол Големия Наско Атанасов!

Това от една страна, от друга - всички знаем колко прилежен партиен член е господин председателят на КЕВР - а това не ви ли навява някои съмнения?! Да го кажем направо - дали пък партията на Радан и Наско не съучаства в планираните "всенародни бунтове" през февруари?! Ами да - хорски неволи са това, ние не можем да стоим настрани от проблемите на хората, казват двамата председатели на ДСБ - фиктивният и действителният!

Накрая и един въпрос, който крайно време е да спре да бъде риторичен. Опитал ли се някой от инвеститорите да изчисли колко вода се точи в циганските махали на държавата България!? И така, запитвайки се, защо уважаемите инвеститори не кажат най-важното - кой всъщност плаща тази вода?! Иначе - нищо лично, и за инвеститорите, и за махалите!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com