Късо съединение, трансформаторът гърми

30224
Късо съединение, трансформаторът гърми
Снимка: БГНЕС

Не знам. Не мога да кажа. Ще видим. Това бяха отговорите на поредния председател на ДКЕВР Боян Боев след поредното открито заседание на регулатора, на което за пореден път нито беше даден старт на процедура по отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества, нито беше спряна.

Като ученичка, хваната на дъската с ненаучен урок, Боев отговаряше едносрично на журналистическите въпроси и какво става в крайна сметка след заканително размахваните пръсти от страна и на ДКЕВР, и на онзи така симпатичен „млад, ограничен и наперен икономически министър, който съумява да е почти чаровен в нелепите си публични изяви” – така беше описан за кратко в Wikipedia Драгомир Стойнев.

Наводнение след наводнение и урокът си стои ненаучен

Като заваля дъжд и така цели три недели. Това изречение, така характерно за приказния фолклор, не ми излиза от главата след всичките ин...

За втори път ДКЕВР се измъква и отлага решението за ЕРП-тата. И вече едва ли е останал интелигентен човек, който да не е убеден, че в крайна сметка нищо няма да се случи на дружествата. Защото написаният от няколко „поколения” червени, сини, жълти и бембени политици на прехода закон е на тяхна страна и те не са го нарушили. НЕК има повече задължения към тях, отколкото те към нея. Резерви в енергетиката няма, парите са окрадени и е ред някой да плаща сметката. Този някой, както обикновено, се очертава да е потребителят. Обикновеният български гражданин, малките и средни фирми, които са единственото, наистина единственото нещо, що годе крепящо донякъде пропадналата ни икономика. Затова и ДКЕВР си трае, чака да минат изборите и кой знае - току виж БСП хванат да си вдигнат шапките и ще се наложи друг да взема неприятните решения и да почва с голямата резачка в енергетиката, след като навързаните като свински черва номенклатурчици само си клатят ...

Всичко това се знае отлично от корифеите в червено, които се намърдаха навсякъде по властовата стълбица. Затова и сега са по-ниски от тревата – защото неприятната новина, че ще има поскъпване на тока, скоро няма да е просто предположение, а реалност. И тогава акции като „Да запалим монополите” пак ще станат актуални, водени от хора като Людмила Манова, която ходи на конгрес на БСП или от движения като СИЛА (Съюз на интернет любителите на автомобили), които слуховете свързват с Алексей Петров. За да сменяме отново статуквото. И то да си седи все същото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com