Орешарски и сие гасят лампата, но тя все светва

33637
Орешарски и сие гасят лампата, но тя все светва

Истината има една много неприятна особеност – все излиза наяве. Неприятна за тези, които искат да я скрият, а в случая говорим за сегашните управляващи и небивалиците им за цената на тока.

Вече съвсем открито червената върхушка крие отчетите на НЕК, за да не се види колко отчайващо е положението. И то е факт, защото вместо сериозни реформи в сектора, ставаме свидетели на временни мерки в стил „ден да мине, друг да дойде”.

Солдат знает сколько (18+)

Не съм извършила престъпление, на мен даже ми повдигат обвинение за период от време, в по-голямата част от който аз не съм била заместн...

Напоследък различни хора и пред различни медии даваха за пример в това отношение унгарският премиер Виктор Орбан. Нека видим какво направи той в сектор „Енергетика”, когато дойде на власт:

- най-много 2% печалба за електроразпределителните дружества

- онлайн отчитане на фактурите на предприятията, за да е пълна прозрачността

- никакви чужди консултантски фирми в работата и дейността на ЕРП-тата

А вие защо биете негрите?

Липсата на комуникация е сериозен проблем. А когато такава липса съществува между управляващи и управлявани, тогава нещата стават некон...

Коя от тази три мерки беше изпълнена от правителството, което дойде на власт след бунтове, тръгнали срещу ЕРП-тата? Трябва да е напълно ясно – електроразпределителните дружества в България действат така, както определя законът. И не вършат престъпления според закона. Престъплението се крие в самия закон.

Вместо да се чудят как да направят мили очички на избирателите, управляващите сега трябваше да вземат тежки решения. Първо – ясно е, че дефицитът в енергетиката е огромен. И няма чудодейно някой да дойде да го плати. Той може да бъде преодолян с твърди мерки, но е ясно, че за стабилизиране на системата поскъпване на тока ще има. Болезнено и неприятно, въпросът е да е временно. А може да е временно, ако има волята гореспоменатите три мерки да се въведат и изпълнят. И към тях да се добави още една – предоговаряне на дългосрочните договори за зелена енергия и за ТЕЦ–овете. Другарят Стойнев дотук е основният виновник това да не се случва, след като служебният министър Асен Василев беше започнал подготовката за това с наемането на консултанти, които да изготвят стратегията така, че и ЕС да не ни налага санкции. Да не забравим и тотално разчистване на върхушката в БЕХ, които са навързани като свински черва. Все пак сегашният директор на ДКЕВР дойде точно от БЕХ. Само тогава можем да заговорим за устойчиво намаление на цената на тока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com