Ще домакинстваме европейското по волейбол

16699
Ще домакинстваме европейското по волейбол

България ще бъде домакин на европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 г. заедно с Италия. Общата ни кандидатура бе предпочетена на Асамблеята на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) в Люксембург пред тази на Финландия и Естония, предаде Стандарт нюз.

В България градове-домакини на турнира ще са София със зала "Арена Армеец", Варна с Двореца на културата и спорта и Пловдив с новостроящата се зала "Цар Симеон". В Италия двубоите ще се играят в Месина и Катаня. По предварителна информация в София ще се играят двата полуфинала и финалът на Евроволей 2015.

Във волейболния ЦСКА без заплати от 28 месеца

80 процента от волейболистите в мъжкия ЦСКА карат вече 28 месеца без заплати, сподели треньорът и вече собственик на отбора Александъ...

Твърди се, разходите на двете страни за домакинството ще са общо около 5.2 млн. евро. Предварителните сметки показват, че на България организацията ще ѝ струва около 50% от сумата, въпреки че ще посрещне и финала.

Страната ни ще бъде домакин на европейско по волейбол за мъже за трети път. Предишните бяха в София през 1950 и във Варна през 1981, когато националите спечелиха третото място. През 2001 г. пък приехме женския турнир. Евроволей за мъже се организира от две държави за четвърти път. Първият бе през 2005 г., когато домакини бяха Италия и Сърбия.

Сайтът на CEV съобщава, че залата във Варна ще бъде напълно ремонтирана и ще увеличи двойно капацитета си до 7000 седящи места. Както се разбра вчера, Пловдив и морската ни столица пък ще приемат европейското за кадетки през 2015 г.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com