Астън Вила дава ръководен пост на Стилиян Петров

9194
Астън Вила дава ръководен пост на Стилиян Петров

Мениджърът на Астън Вила Пол Ламбърт намекна, че Стилиян Петров ще получи ръководен пост в клуба, когато пребори левкемията. Шотландецът беше съотборник и е близък приятел на българина, който в момента се намира в състояние на ремисия. Двамата играха заедно в Селтик преди време, предаде БЛИЦ.

"Говорих със Стилиян преди няколко дни. Дойде в базата на клуба. Когато го видя, оставям всичко друго на заден план. С този човек съм играл футбол 8 или 9 години. Видях го как израства от младо момче. Когато го видях да тренира в Селтик за първи път, се запитах какво сме купили. Той стреляше от 80 ярда. Изглеждаше като смахнатия професор. Беше голям. След това обаче отслабна с доста килограми и стана футболист. Беше брилянтен за Селтик, фантастичен. Всеки път, когато го видя, се насълзявам, защото това е човек, който наистина ми е близък. Слава на Бога, че е близо до нас", заяви Ламбърт пред "Дейли Мейл".

По повод евентуална бъдеща роля на Стан във Вила, наставникът на клуба от Бирмингам сподели: "Мисля, че още е рано, защото Стилиян все още е в ремисия. Но собственикът Ранди Лърнър и изпълнителният директор Пол Фокнър ще се погрижат за него. Мисля, че това е правилно. Той не би искал да влиза в нещо само заради сантиментални причини. Ще иска да го направи, защото мисли, че може да го направи, бил е добър в него и може да предаде опита си. Не смятам, че ще желае веднага да влезе в суровия свят на футболния мениджър с високи нива на стрес. Ще иска да направи нещо с деца, където няма стрес. Той имаше опасност за живота, това не трябва да се забравя", каза още Ламбърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com