Близо 60% от врачани недоволни от заплащането на труда си

588
Близо 60% от врачани недоволни от заплащането на труда си
Снимка: личен архив

Анкета „Достойно ли е оценен вашият труд?“ бе проведена от Регионалния съвет на КНСБ-Враца. Допитването бе направено по случай 7 октомври - Световния ден за достоен труд, в периода 05 октомври – 09 октомври, съобщиха от местната структура на синдикатите.Като основен проблем на работниците и служителите в региона са ниските доходи. Едва 14.7 % са доволни от тях, 26.47 % са донякъде доволни, а 58.82% - не са, съобщи кореспондент на Actualno.com.

Важно е да е каже, че хората, удовлетворени от заплащането си работят в реалния сектор, а най-недоволни са тези в бюджетния. Като положителен се отчита и факта, че висок процент от хората - 91.18% - харесват професията, която упражняват и не желаят да сменят работата си. Те са доволни, че имат законна работа, където се спазват техните трудови и осигурителни права.

Търсят се доброволци за помощ в кризисни ситуации

Продължава набирането на хора за доброволни формирования в Област Враца, стана ясно днес на редовното заседание за намаляване риска от ...

41.18% от анкетираните смятат, че обществото оценява тяхната професия, но само 29.41% се чувстват оценени от работодателя.Сравнително високо се оценяват отношенията с работодателите - цели 73,53% ги оценяват като добронамерени, а работната среда харесват половината от анкетираните. Това може да означава, че местните работодатели съзнават липсата на кадри и се стараят да задържат добрите работници, ако не с адекватно заплащане, то поне с добро отношение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com