27 убити и 140 ранени при атентати в Сирия

3867
27 убити и 140 ранени при атентати в Сирия

Най-малко 27 души са загинали и 140 са ранени при атентатите в сирийската столица Дамаск, съобщиха от министерството на вътрешните работи на страната, предаде БГНЕС.

В центъра на столицата две експлозии избухнаха край сгради на правителствените сили за сигурност. "27 са загинали и 140 са ранени", се посочва в съобщението на МВР. Мнозинството от загиналите и ранените са мирни граждани.

Отговорността за терористичните нападения е на терористи от опозиционна групировка, която се противопоставя на правителствените войски.

От една година Сирия е обхваната от безпрецедентен бунт срещу управлението на президента Башар ал Асад. Той започна в град Дераа и бързо се разпространи и в други региони. Важен център на съпротивата срещу Асад беше град Хомс, който преди няколко седмици беше овладян от правителствените части. Всеки ден постъпват информации за нови жертви както сред цивилното население, така и сред силите, верни на режима. Броят на загиналите в Сирия е над 9000, като повечето от тях са мирни граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com