28 000 румънци и 3000 българи арестувани в Лондон за 5 години

5228
28 000 румънци и 3000 българи арестувани в Лондон за 5 години

Около 28 000 румънци са били арестувани за последните пет години в Лондон за извършени престъпления, сред които 10 за убийство и 140 за изнасилване, показва нова статистика на Скотланд ярд, предаде БНР.

България е доста назад в списъка с 2 887 арестувани, двама от които за убийство и 22-ма за изнасилване, но данните са тревожно напомняне, според британските медии, какво може да очаква Острова от 1 януари, когато падат ограниченията за работа за българи и румънци.

Лондон въвежда задължителни лични карти за европейците

Великобритания ще въведе нов вид задължителни лични карти за всички европейски граждани, пребиваващи на нейна територия. Британският ...

Данните, публикувани въз основа на закона за свободата на информацията, наливат допълнително масло в огъня на дебата за имиграцията, като се има предвид очакваната вълна от румънци и българи от следващата година.

Оказа се, че един на всеки трима румънци извършил някакво престъпление, а по данни от миналата година 625 румънци се намират в затвора. Румънците са изпреварили единствено поляците, но това не е изненадващо, като се има предвид колко голяма е полската общност във Великобритания. Челната тройка се допълва от литовците. Следват нигерийците и индийците. 

България всъщност се нарежда след страни като Ямайка, Ирландия, Сомалия, Португалия и Пакистан. Дори Франция с близо 8 000 арестувани е далеч пред България. Това, разбира се, не е точен критерий, тъй като българската общност съвсем не е сред най-многобройните в Обединеното кралство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com