Ахмадинеджад разпореди строителството на 4 нови атомни реактора

4417
Ахмадинеджад разпореди строителството на 4 нови атомни реактора

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад разпореди днес да бъдат построени четири нови изследователски ядрени реактора за производство на радиоизотопи за лечение на раковоболни, съобщи иранската държавна телевизия, цитирана от Франс прес и БТА.

„В съответствие с нуждите на страната тези реактори трябва да се построят на четири различни места за осигуряване на изследователската дейност и за производството на радиоизотопи, от които страната се нуждае за лечението на болните от рак”, посочи Ахмадинеджад.

Израел иска засилване на санкциите срещу Иран

Израелският вицепремиер Силван Шалом призова за засилване на международните санкции срещу Иран, за да бъде убеден Техеран да сложи край...

Иран разполага с 5-мегаватов атомен реактор с научно предназначение, построен в Техеран от американците преди Ислямската революция от 1979 г.

В Арак (Централен Иран) се строи втори изследователски атомен реактор с мощност 40 мегавата, който ще произвежда плутоний за нуждите на медицинските научни изследвания.

Въпреки международните санкции Техеран обяви днес, че произвежда обогатено до 20 процента ядрено гориво за изследователския си реактор в столицата.

По-рано бе съобщено, че Иран е въвел в експлоатация нови три хиляди центрофуги в предприятието за обогатяване на уран в Натанз, с което броят на центрофугите там достигна девет хиляди.

Израелски дипломати били ирански мишени на покушенията в Банкок

Израелски дипломати са били мишени на заговор, организиран от трима иранци, единият от които бе тежко ранен в серията експлозии в Банко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com