Американски генерал предупреждава Израел

6937
Американски генерал предупреждава Израел
По-рано този месец Израел обяви, че ще направи всичко, за да не се сдобие Иран с ядрено оръжие

Нанасянето на удар от Израел срещу Иран ще бъде неоправдана и непростима постъпка, защото Вашингтон предостави на Тел Авив всички необходими гаранции за сигурност, заяви ген- Джеймс Джоунс, бивш съветник на президента Барак Обама по въпросите на националната сигурност, предаде БГНЕС.

По-рано този месец Израел обяви, че ще направи всичко, за да не се сдобие Иран с ядрено оръжие. Светът подозира Техеран, че създава ядрено оръжие под прикритие на иранската мирна ядрена програма.

"На Израел бяха предоставени от САЩ много, много убедителни гаранции за тяхната сигурност и аз не мисля, че САЩ трябва да се извинят за нещо, което би могло да стане", изтъкна бившият съветник в интервю за в. "Вашингтон таймс".

На въпрос могат ли САЩ да използват сила, генералът в оставка фактически отговори отрицателно: "Не искам да спекулирам на тази тема, президентът заявяваше, че не се отказва от нито един от пътищата (за решаването на иранския въпрос). Но искам също да отбележа, че той (Обама) правилно използва успокояващата риторика в момент, когато санкциите срещу Иран дават положителни резултати", заяви Джеймс Джоунс.

Израел: Опасност от атентати срещу наши граждани на Синайския п-в

Днес Израел призова гражданите си на Синайския полуостров да напуснат египетската територия поради опасност от извършването на атентати...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com