Байдън върна Обама в играта

7300
Байдън върна Обама в играта

Единственият предизборен тв дебат в САЩ между вицепрезидента Джон Байдън и неговия опонент републиканеца Пол Райън премина с динамиката на боксов мач. Като цяло обаче, надмощие имаше Байдън. Представянето му бе определено като реванш след загубата на Обама в дебата между двамата кандидат-президенти, спечелен от Мит Ромни, предаде Стандарт нюз.

Модераторът на диспута – външнополитическият наблюдател на телевизия Ей Би Си Марта Радатц, показа висок професионализъм и железни нерви.

Ромни изравнил Обама след дебата

Президентът Барак Обама е изгубил преднината си от пет пункта пред републиканеца Мит Ромни след първия телевизионен дебат, състоял се...

Още в първата минута се оправдаха очакванията, че вицето на Обама ще поведе дебата в посока възстановяване на изгубените позиции на президента по време на първата му телевизионна среща с Мит Ромни. Джо Байдън премина в директно нападение още с първото си изложение по въпроса за кризата в Бенгази преди месец, при която загина американският посланик Кристофър Стивънс. Богатият житейски и политически опит на 70-годишния Джо Байдън му донесоха ценно надмощие над 41-годишния му опонент в първите минути на дебата.

Темата за икономиката се очакваше да е най-интересна, като се има предвид, че Пол Райън се смята за авторът на икономическата платформа на кампанията на Мит Ромни. По повод скандалния видеозапис от среща на Мит Ромни с донори на кампанията му Байдън заяви, че какъвто и икономически план да предложат кандидатите на републиканците, той няма да се отнася за 47-те процента от американците, които разчитат на правителството да ги издържа.

Реформата на системата на здравеопазване и социалното осигуряване в САЩ се превърнаха в истинската арена на сблъсък на факти и предизборни лозунги. На този етап от дебата кандидатът на републиканците за вице възвърна за кратко самочувствие.

Темата за данъчната политика обаче се превърна в истински „Рубикон” за Пол Райън. Той срещаше трудности да убеди опонента си, водещата и дори себе си, че предложенията му са добре обмислени. Следващите два въпроса бяха насочени към визията на двамата кандидати за американското военно участие в Афганистан и ролята, която Вашингтон играе в разрешаването на кризата в Сирия.

Ромни обеща „нулева гъвкавост” към Путин относно противоракетната отбрана

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Мит Ромни хвърли ръкавицата на руския президент Владимир Путин заявявайки, че ако бъ...

Заключителната тема беше върху друг изключително чувствителен въпрос за американските избиратели – позицията на Джо Байдън и Пол Райън за абортите. Там републиканецът се обяви за вярващ католик и подчерта, че ще се бори за забраната им, освен в изключителни случаи като изнасилване, инцест или при заплаха за живота на майката. Вицепрезидентът Джо Байдън отново подкрепи легализрането на абортите.

В края на дебата уважавания политически анализатор Джеф Грийнфелд коментира в социалната мрежа „Туитър”, че истинският победител от сблъсъка е Марта Радатц и не е ясно има ли някой на второ място.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com