Бан Ки Мун към руските ученици: Учете се добре, за да станете генерален секретар на ООН

4638
Бан Ки Мун към руските ученици: Учете се добре, за да станете генерален секретар на ООН

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун посети училище в Сочи и посъветва учениците да залягат на учението, предаде Интерфакс, предаде БГНЕС.

"Имате късмет. Русия е най-голямата страна в света, където има много богатства, добри хора и ръководители. Вие сте не само граждани на Русия, но и граждани на света. Трябва добре да се учите, за да станете кметове, президент или генерален секретар", посъветва Бан Ки Мун възпитаниците на школото. Той взе участие в урок, посветен на реализацията на екологичен проект, посветен на Черно море.

"Когато бях дете, припомни си генералният секретар на ООН пред учениците, такива прекрасни условия за учение нямаше. Корея беше разрушена, нямаше чинове и столове. ООН ми помогна. Доставиха ни материали и учебници и аз учех на земята под дърветата. Много залягах на учението и благодарение на това станах генерален секретар на ООН", обясни той на учениците.

Бан Ки Мун пристигна в Сочи, за да обсъди с президента Владимир Путин развоя на сирийския конфликт. Както заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, Русия е за решаване на проблемите на Сирия на международна конференция под егидата на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com