Б.Димитров: Ако пуснем Македония в ЕС, войната ще дойде у нас

12899
Б.Димитров: Ако пуснем Македония в ЕС, войната ще дойде у нас

“Ако Македония влезе в ЕС, означава че евросъюзът ще се съгласи с фалшификации на историята и престъпления, които продължават да се вършат срещу българите там. Стане ли член на ЕС, македонците ще има претенции към нас, каквито непрекъснато се чуват и сега, и ще бъдем принудени да ги изпълняваме”, каза проф. Божидар Димитров. В сутрешния блок на БНТ проф. Димитров допълни, че ако Македония стане член на ЕС, може да иска да дадем автономия на Благоевград, да се съгласяваме, че нашите герои са македонски и тогава войната ще се премести в България, предаде БЛИЦ.

“22 години чакахме малкото момиченце да порасне и Македония да тръгне по разумен път. Само че голямата мома продължава да си е същата. Това, че правителството и президента Росен Плевнелиев се присъединиха към Гърция в отношението си към Македония, е добре. Това наистина е стара гръцка област, като име. Ние също трябва да се браним като гърците и дано управляващите ни да са последователни в тази политика”.

През 1944 г. е извършено едно престъпление спрямо човечеството, когато се прави геноцид спрямо 1,2 млн. българи, обявени за македонци с еднократен акт на югославските комунисти, което е една несъществуваща нация. Това е един проект на Коминтерна, която незнайно защо бе прегърнат толкова добре от югославските лидери, допълни Божидар Димитров.

Македония обаче продължи със същата коминтерновска политика и поддържаше доктрина, която почива на решенията на Коминтерна. Затова тази територия сега е като музей на Коминтерна, която с цената на чудовищни репресии унищожи 30 000 българи.

Македонски експерт: България изнудва Македония, за да се пазари с ЕС

Засилената остра ретрика от страна на България се дължи на това, че има възможност за омекване на отношенията с Гърция около меморандум...

“Ако Македония спре с измислиците с историята, тя ще се превърне във втора българска държава на Балканите. Те се страхуват, че сега тече процес на ребългаризация, което всъщност ги вкарва в капан и признават, че преди това е имало дебългаризация. Все повече от тях стават български граждани”, каза Димитров.

Наши бизнесмени там се оплакват, че редовно ги рекетират за пари и изнудват. Затова няма почти никакви български инвестиции в Македония.

Според Божидар Димитров за македонските “историчари” история е това, което те пишат сега, защото в миналото никъде няма документи. “Публикуват документи за Илинденското въстание например, където пише, че това е правено от българите. Дори на паметниците на гръцки герои пише, че са убити в борба с български бандити, а не с македонски”.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com