Близкоизточните мирни преговори ще бъдат официално подновени във Вашингтон

6032
Близкоизточните мирни преговори ще бъдат официално подновени във Вашингтон

Близкоизточните мирни преговори, прекратени през септември 2010 г., ще бъдат официално подновени във Вашингтон в понеделник (местно време), съобщи Държавният департамент на САЩ. В съобщението се казва, че Джон Кери е разговарял с израелските и палестински лидери и „лично е отправил предложени за изпрати преговорните екипи във Вашингтон за официалното подновяване на директните преговори за окончателния статут”, предаде АФП.

„Първоначалните срещи са планирани за вечерта на понеделник, 29 юли, и вторник 30 юли”, каза говорителката на Държавния департамент Джен Псаки.

Референдум за резултата от преговорите с Палестина, казва Нетаняху

Мирният диалог между Израел и палестинците, който ще се възобнови с посредничеството на САЩ, ще продължи най-малко девет месеца, а не...

Израелската страна ще бъде представлявана от правосъдния си министър Ципи Ливни и Ицхак Молчо, а палестинската от главния преговарящ Саеб Ерекат и Мохамед Щайех, каза тя.

„Както държавният секретар Кери съобщи на 19 юли в Аман, израелци и палестинци постигнаха споразумение за изходна точка за подновяването на директните преговори за окончателния статут. Срещите във Вашингтон ще отбележат началото на тези преговори”, се казва в съобщението на Псаки.

Министърът на правосъдието на Израел Ципи Ливни отпътува за Вашингтон, за участие в преговорите с палестинските представители, предаде ”Йедиот Ахронот”. Преди да се качи в самолета Ливни каза, че чувства „голяма отговорност, но и голяма надежда”. „Сега и двете страни имаме шанс да проправим пътя за разрешаването на конфликта”, подчерта тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com