Богатите европейци изнасят пари и ценности в Азия

6875
Богатите европейци изнасят пари и ценности в Азия

Много от хората с пари в света прехвърлят златото и другите си ценности заради икономическите сътресения в западния свят към Азия, съобщава Reuters. Това подтиква компанията “Малка-Амит”, специализирана в транспортирането на ценни активи, бързо да разшири капацитета на хранилищата си в проспериращия регион, предаде БЛИЦ.

Компанията, чиято централа е в Хонконг, е сред четирите водещи логистични фирми в света, специализирани в транспорта и съхранението на благородни метали, както и сред най-големите търговци на диаманти.

Собствениците на Алди и Лидл най-богати в Германия

Веригите за евтини стоки са най-голям източник на богатство в Германия. Основателят на веригата магазини "Алди" Карл Албрехт и двамата...

Миналия месец “Малка-Амит” откри в Хонконг най-големия в Азия частен трезор, а сега разширява и хранилищата си в Сингапур. За идната година е планирано отваряне на трезор в Шанхай, който ще бъде най-големият трезор на компания в света. Обмислят се трезори и в други китайски градове.

"Имаме много запитвания от европейски банки, не защото те искат непременно да преместят активите си в Азия, а защото клиентите им ги молят да го направят. Клиентите не искат да държат злато в САЩ или Швейцария. Искат да го преместят тук", посочва Джошуа Ротбарт, генерален мениджър в логистичната компания.

Сред тези клиенти има и богати азиатци, които искат богатствата им да са по-близо до тях. Сингапур, който е известен със стабилната си икономика, е предпочитана дестинация.

През първата половина на 2012 г. "Малка-Амит" е внесла в Сингапур пет пъти повече злато в сравнение със същия период на миналата година.

Кризата увеличи милиардерите

Въпреки кризата, броят на милиардерите в света е нараснал с 9,4% през 2011 г. и е достигнал 2 160 души, разкри международната организ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com