Собствениците на Алди и Лидл най-богати в Германия

45352
Собствениците на Алди и Лидл най-богати в Германия
Дискаунтърите са най-голям източник на богатство в най-силната икономика в ЕС

Веригите за евтини стоки са най-голям източник на богатство в Германия.

Основателят на веригата магазини "Алди" Карл Албрехт и двамата синове на неговия починал през 2010 г. брат продължават да бъдат най-богатата немска фамилия, показва класацията "500 най-богати немци през 2012", съставена от икономическото списание "Мениджер Магацин".

Милиардери даряват половината си богатство

Единадесет милиардери добавиха имената си в списъка на тези, които по призива на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс и на финансиста...

Състоянието на 92-годишния собственик на веригата магазини за евтини стоки възлиза на 17,2 милиарда евро, докато племенниците му разполагат с 16 милиарда.

На трето място в класацията е притежателят на друга известна верига супермаркети – магазините "Лидл", която има клонове и в България – Дитер Шварц с капитал от 12 милиарда евро.

В топ десет на най-заможните влизат още Сузане Клатен – една от наследниците на индустриалната империя Кванд (притежават значителен дял от BMV), собственикът на концерна за каталожна търговия "Ото Груп" Михаел Ото, Семейство Вюрт и др.

През тази година най-големи загуби претърпя кланът Шлекер, който притежава известната верига аптеки "Шлекер". Заради обявения в началото на тази година банкрут тяхното богатство намаля от 1,9 милиарда на 40 милиона евро.

38-и сме в Европа по свръхбогаташи

България и Кипър делят 38-о място в Европа по брой свръхбогати бизнесмени – хора със състояние над 30 млн. щатски долара. В две...

Според наблюдателите, финансовата криза в Европа не е засегнала джоба на милиардерите. По-скоро е точно обратното.

В сравнение с миналата година състоянието на 100 най-богати германци се е увеличило с 4% до почти 320 милиарда евро. Общо 500 най-богати в страната притежават състояние за над 500 милиарда евро, което е съпоставимо с БВП на Швейцария.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа