Божидар Димитров: Историята ще разобличи македонизма

10280
Божидар Димитров: Историята ще разобличи македонизма

Българските паметници в Македония са около 700 църкви. Там имаме 505 паметници и гробници от войните в началото на миналия век. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ ст.н.с. Божидар Димитров, шеф на НИМ.

Относно паметниците в Скопие, които изникват на централния площад в столицата - там са се струпали стотици статуи и бюстове на личности, 75% от които са български герои, които македонците си присвояват.

Македонци пекат кренвирши на Вечния огън в Скопие

Снимка, на която се вижда как три момчета и момиче пекат кренвирши на вечния огън в парка “Жена-борец” в Скопие, взриви соц...

Сега, за да поставят новата власт пред свършен факт и да я заставят да не спре тази тяхна практика, те за една вечер издигнаха 35 нови паметника. Все пак са българи, когато се реши, за нула време може да се постигне много, разказва ученият.

По думите му това е отчаян опит да се изгради национална идентичност на един народ, който е бил откъснат от българския през 1944 г.

"Гледам с насмешка на делата им и вече не влизам в спорове. Колелото на историята се върти и ще стигне до окончателното разобличаване на тази лъжа, наречена македонизъм", заключи д-р Божидар Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com