Бомба от ВСВ открита под покрива на кметството в Будапеща

8156
Бомба от ВСВ открита под покрива на кметството в Будапеща

Взривно устройство съветско производство е било открито и обезвредено от унгарските власти, датиращо от времето на Втората световна война, съобщи министерството на отбраната. Устройството е било открито под покрива на кметството на столицата Будапеща.

Това станало по време на ремонтни работа. Заради опасната находка по време на обезвреждането й от сградата и околността бяха евакуирани около 1000 души - общински чиновници, обитатели на съседни сгради и туристи. Столичното кметство се намира в сърцето на Будапеща. Според военното министерство ако устройството се било взривило, щяло да нанесе щети в радиус 200 м. около сградата и жертви, посочи унгарската осведомителна агенция МТИ.

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата

Рано тази сутрин бе подаден сигнал за поставено взривно устройство в сградата на Съдебната палата в София, съобщи БГНЕС. В момента се ...

По време на войната Унгария беше съюзник на нацистка Германия и беше жестоко бомбардирана от американските, британските и съветските войски в последните месеци на конфликта. При ремонтни работи са отрити многобройни неексплодирали снаряди, като от 2008 г. насам често се е налагало да се евакуират хора от райони, където са открити такива боеприпаси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com