Давутоглу: Турция не е обявила война на Сирия

10452
Давутоглу: Турция не е обявила война на Сирия

Предоставянето от парламента на Турция на правителството на мандат за провеждане на трансгранични операции не е обявяване на война. Това заяви днес турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу по държавната телевизия ТРК, предаде БГНЕС.

"Мандатът не е обявяване на война", посочи министърът, но добави, че в условията на гражданската война, която сега се води в съседна Сирия, Турция трябва да е готова за всякакъв развой на събитията.

Даването на мандат (от парламента) показва сериозността на намеренията на Турция, главно що се отнася до сдържаността, отбеляза той.

На 4 октомври парламентът даде зелена светлина на правителството да продължи, ако е необходимо, военните операции срещу Сирия. Непосредствената причина бе сериозният инцидент на 3 октомври, при който артилерийски снаряди, изстреляни от сирийска територия, се взривиха в турското гранично село Акчакале. Загинаха пет души и други 11 бяха ранени. В отговор Турция нанесе удари по района в Сирия, откъдето бе произведена стрелбата.

Редактор: Десислава Ушатова

Нов турски удар заради сирийска стрелба

Турската армия отново отговори тази сутрин на нова артилерийска стрелба откъм Сирия. Ударът понесе турската провинция Хатай, но жерт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com