Демонстрация в Рио де Жанейро приключи с масови сбивания

3945
Демонстрация в Рио де Жанейро приключи с масови сбивания

Демонстрация в центъра на Рио де Жанейро, организирана от профсъюзите, приключи с погроми и масови сбивания на анархисти с полицията, предаде РИА Новости.

По време на шествието сред мирните демонстранти се появили хора с маски на лицата и черни знамена – членове на анархистичното движение „Блек Блок”. Те провокирали полицаите, съпровождали демонстрацията, в резултат на което започнало сбиване. В конфликта участие взели 130 полицаи и около 300 анархисти, който хвърляли по служителите на реда запалителни бомби.

Протест парализира живота в Бразилия

В Бразилия протестиращи блокираха десетки магистрали. Те настоят за подобрение на условията на труда и смаляване на работния ден, преда...

По информация в медиите, вандалите счупили витрините на няколко банки в центъра на града, хвърляли камъни по сградата на Общинския театър и са отговорни за най-малко четири пожара. Към момента демонстрацията е предсрочно прекратена, а улицата, на която е провеждана, е затворена.

Освен това около 100 демонстранти стояха на стълбите пред кметството на града. В центъра на града, за разпръсването на протестиращите са пристигнали пет спецотряда и техника за борба с безредиците.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com