Докладът за Гърция е положителен

6219
Докладът за Гърция е положителен

Докладът за Гърция на международните кредитори – т.нар. "тройка", е положителен, тъй като Атина "е изпълнила своите обещания", обяви председателят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер, предаде БГНЕС.

Министрите на финансите на страните от еврозоната са получили доклада за напредъка на Гърция в неделя вечерта. Юнкер отбеляза, че в основата си докладът е положителен, тъй като гърците наистина са свършили своята работа.

"Сега е наш ред да свършим своята", допълни Юнкер. Люксембургският премиер каза, че новият пакет за строги икономии, приетите в бюджета за 2013 планове за намаляване на разходите са "много амбициозни" и "изпълняват нашите желания почти напълно."

"Гърция прави стъпка по стъпка това, което очаквахме", допълни той. Юнкер заяви, че министрите ще обсъдят доклада подробно. Окончателното решение за отпускането на 31,5 млрд. евро за спасяването на Гърция от фалит няма да бъде взето днес. Премиерът подкрепи идеята да се даде 2-годишна отсрочка на Атина да намали публичния дефицит под 3% от БВП и да намали дълга си.

Редактор: Десислава Ушатова

Гръцкият парламент прие бюджета за 2013 г.

Гръцкият парламент е приел бюджета за 2013 година, който предвижда сериозни съкращения, чрез което правителството на страната се стреми...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com