ЕС призова Украйна да се завърне към демокрацията

4542
ЕС призова Украйна да се завърне към демокрацията
Председателят на ЕС Херман Ван Ромпой също няма да присъства на Евро 2012

През 2004 година в Украйна имаше демокрация и страната трябва да се върне към модела на демократичната държава, заяви председателят на ЕС Херман Ван Ромпой пред журналисти, предаде КРОСС.

"Ние дадохме на Киев конкретен сигнал - да се промени ситуацията. Ратифицирахме споразумението за асоциирането на Украйна към ЕС и по такъв начин поставихме пред нея европейски перспективи. Но ние ясно казахме, че това може да стане възможно не само с търговски отношения, но и с политически договорености и ние смятаме, че е недопустимо това как в Украйна се отнасят към Юлия Тимошенко и ясно го заявихме пред президента Янукович", подчерта Ромпой.

Украйна отмени срещата в Ялта заради евробойкота

Украйна се отказа от провеждането на срещата на върха в град Ялта, след като много държавни и правителствени глави отказаха да присъс...

„Аз лично няма да отида на Евро 2012, защото няма национален отбор на Европа, а Брюксел не участва", каза ръководителят на ЕС, цитиран от Интерфакс.

Украйна е подложена на натиск от страна на Запада по случая Тимошенко. Някои политици дори призовават за бойкот на Европейското първенство по футбол, което страната организира заедно с Полша през юни.

Украйна вече отложи срещата на върха на страните от Централна и Източна Европа, планирана за 11-12 май в Ялта, тъй като редица политически лидери се отказаха от участие.

 

Пресата в Украйна: Днешна Германия е същата като Третия райх

Украински всекидневник, близък до президента Виктор Янукович, публикува потресаващ материал, в който обвини Германия, че е запазила ч...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com