"Еврообзървър": Обвинете румънците за проблемите в Европа!

5196
"Еврообзървър": Обвинете румънците за проблемите в Европа!

"Тези проклети румънци. И българи. Нападат нашите страни, злоупотребяват с нашите социални системи, крадат нашите работни места, вероятно нашите автомобили и портфейли, и още... "

Тези думи няма да бъдат казани днес нито от един германски или британски политик, но основното е именно това. Министрите на вътрешните работи на Великобритания, Германия, Австрия и Нидерландия съвместно подготвят план как да ограничат "социалния туризъм", който обхваща предимно румънците и българите.

Унгарците в Румъния отново се надигнаха за автономия

Хиляди етнически унгарци в Румъния демонстрираха в Търгу Муреш в полза на автономията на централен район, в който е съсредоточена по...

Премахване на ограниченията на пазара на труда през следващата година?

Един от всеки трима румънци в Лондон е бил арестуван заради кражба или изнасилване. Повече от 30 000 румънци са били арестувани през последните пет години в Лондон.

Но с оглед на около 300 000-те заподозрени британци и небританци, които се арестуват всяка една година, техните арести съставляват едва около 2% от общия брой.

Истинският въпрос е каква връзка има свободата на работа във Великобритания със залавянето на престъпници?

Румъния сваля такса "мост"

И Румъния ще свали тройно таксите за преминаване на леки автомобили по "Дунав мост". Така налогът, прибиран от северните ни съседи, ще ...

Те вече сериозно обсъждат идеята за ограничаване на достъпа до здравеопазване, социални придобивки и работни места за румънците. Какво следва - етикети по магазините, на които пише "Не е позволено за румънци"?

Румънците са изравняват с роми, а "румънски" често се използва като синоним на расисткия термин "цигански".

Тук е и дебатът за германския "социален туризъм", станал особено разгорещен между баварските консерватори. Бавария със сигурност ще стане бойно поле за регионалните и федерални избори на 22 септември. А имиграцията много лесно се продава.

Шенгенско членство за Румъния и България?

"Ню Йорк Таймс": България не се е отърсила от комунизма

Церемонията по ръкополагането на Негово Високопреосвещенство Неофит миналия месец с целия византийски блясък, отново напомни, че Българ...

Да се ​​допуснат тези корумпирани гангстери да бъдат пазители на границите на ЕС на изток? Не! Министърът на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, баварски консерватор, дори предложи забрана за пътуване на румънците, които бяха репатрирани след "злоупотреби" с германски социални помощи. Той не уточни, но ставаше дума за ромските семейства, които имат право на около 200 евро на дете всеки месец, а обикновено имат по няколко деца. И тъй като стотици хиляди роми са с румънски паспорти, терминът "румънски" все по-често се използва като синоним на думата цигански, завършва анализа си изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com