Eвропейски политици ще следят процеса срещу Тимошенко

3684
Eвропейски политици ще следят процеса срещу Тимошенко

Украинското правителство се е съгласило двама бивши висши европейски политици да наблюдават обжалването на присъдата на бившия украински премиер Юлия Тимошенко. Новината съобщи председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, съобщи Портал Европа, предаде КРОСС.

Двамата европейски наблюдатели са бившият полски президент Александър Квашневски и ирландецът Пат Кокс, един от предишните ръководители на Европейския парламент.

Здравето на Тимошенко се подобрява, но лечението й още е затруднено

Здравословното състояние на бившия украински премиер Юлия Тимошенко се е подобрило, но лечението в родината й все още е затруднено. То...

На 11 юни те ще се срещнат в Киев с украинския премиер Микола Азаров, със семейството на Тимошенко и с адвокатите й. Кокс и Квашневски би трябвало да получат пълен достъп до всички документи, важни за делото.

Шулц уреди изпращането на европейските представители, както и на лекарски екип, който да провери здравословното състояние на Тимошенко през май, когато Азаров бе на посещение в Брюксел. Първоначално обаче Киев настояваше наблюдателят да е само един.

Тимошенко излежава от октомври седемгодишна присъда за злоупотреба с власт при сключването на газов договор с Русия. Очаква я и втори процес - за укриване на данъци и за финансови злоупотреби.

ЕС обвини Киев, че процесът срещу бившия премиер е политически и заради това замрази подписването на важни споразумения за свободна търговия и за асоцииране на страната към ЕС.

Тимошенко не иска бойкот на Евро 2012

Бившата украинска министър-председателка Юлия Тимошенко е против бойкот на европейското първенство по футбол заради условията, при кои...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com