Еврозоната може да изпадне в рецесия

5724
Еврозоната може да изпадне в рецесия

Еврозоната е изправена пред опасност да навлезе в рецесия през четвъртото тримесечие на годината. Това предупреди Маркит, който публикува индекса PMI, след като констатира, че икономическата активност в частния сектор отново е намаляла през октомври в страните от валутния съюз.

През октомври сборният индекс PMI е бил 45,7 срещу 46,1 през септември и 45,8 през август, гласи публикуваната днес втора оценка. Когато индексът PMI надхвърли 50 пункта, това значи, че икономическата активност е в подем, а под него означава спад, предаде БГНЕС.

Напредък не е регистриран в нито една от четирите най-големи икономики, като най-неблагоприятен е в Испания - 41,5. Други страни с подобен индекс са Франция и Италия съответно с 43,5 и 45,6. Все пак резултатът в трите страни е малко по-добър в сравнение със септември.

В Германия спадът на икономическата активност не е толкова тревожен и достига 47,7, което е малко по-добре в сравнение със септември.

Редактор: Десислава Симова

Безработицата в Испания скочи с 2,7% само за месец

Само за месец блоят на безработните в Испания се е повишил с 2,7% в сравнение със септември. 128 242 души са загубили работата си за ме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com