Франция не иска България и Румъния в Шенген

17746
Франция не иска България и Румъния в Шенген

Френският министър на вътрешните работи Манюел Валс заяви днес, че е против приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство, докато не бъдат решени проблемите със сигурността, причинявани от техните роми в други страни, предаде БГНЕС.

В интервю за радио Франс ентер Валс подчерта, че няма решение за приемането на двете страни в Шенген, в отговор на въпрос за предупрежденията на Националния фронт, че когато те влязат в Шенгенското пространство, няма да е възможно да бъдат експулсирани ромите от двете страни, живеещи незаконно във Франция.

Вчера в Лил министърът призна, че "има проблеми с ромското население", което живее в незаконни катуни и често негови представители вършат престъпления и се занимават с просия. Той подчерта, че през последните месеци са били разформировани много такива катуни, и намекна, че може да се вземат още подобни мерки, както и да се експулсират със самолети стотина техни обитатели. Манюел Валс подчерта, че чувството за несигурност във Франция е нещо реално.

Франция забрани конкурсите за красота за деца под 16 години

Френският Сенат гласува за забрана за провеждане на конкурси за красота за деца под 16 години, съобщи Асошиейтед прес. В мотивите към ...

"Има взрив на кражбите в градовете, но също така и в селските райони, където хората не са свикнали да стават свидетели на тези явления. Това е дело на хора, идващи от Източна Европа и сеещи страх", добави френският министър на вътрешните работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com