Франция няма да ратифицира бюджетния пакт без раздел за растеж

2883
Франция няма да ратифицира бюджетния пакт без раздел за растеж

Новият френски министър на икономиката и финансите Пиер Московиси потвърди, че Франция няма да ратифицира европейския договор за бюджетна дисциплина, който подписа, ако в него не бъде добавен раздел за растеж, предаде БГНЕС.

"Беше казано ясно, че договорът няма да бъде ратифициран в това му състояние и че той ще трябва да бъде допълнен с раздел за растеж, със стратегия за растеж", заяви Московиси по телевизия BFMTV, припомняйки изразената многократно позиция от президента Франсоа Оланд.

"Трябва да преориентираме европейската общност, не за да обърнем гръб на бюджетната отговорност", заяви Московиси. "Искам да кажа нещата много ясно: Франсоа Оланд винаги го е казвал - трябва да се борим с държавния дълг, да намалим дефицитите, да направим по-сигурно положението във Франция", каза още той.

"Това е от основно значение: една страна, която трупа дългове, е страна, която обеднява", подчерта министърът няколко часа преди първото заседание на министрите от френското правителство, обявено снощи. Той потвърди също така, че Париж иска оставането на Гърция в еврозоната. "Искаме Гърция да остане в еврозонота. Искаме го силно, защото Гърция е член на ЕС, защото еврозоната е обединена зона, тя не може да се разпадне", допълни Московиси.

Редактор: Яна Баярова

Франция представи новия си кабинет

Франция представи кабинета на своя новоизбран президент Франсоа Оланд, в който бившият премиер Лоран Фабиюс бе назначен за нов външен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com