Французите не съжаляват за Саркози

4905
Французите не съжаляват за Саркози

Мнозинството французи не съжаляват, че Никола Саркози вече не е държавен глава, показва изследване на института CSA за телевизия Ер Те Ел, цитирано от в. "Фигаро" и БГНЕС.

На въпроса "вие лично съжалявате ли, че Никола Саркози вече не е президент?", 55% от анкетираните отговорили отрицателно (39% съвсем не, а 16% не много), а 44% изразили съжаление (20% съжаляват много, а 24% съжаляват малко). 1% не са отговорили на въпроса.

Както може да се очаква, 92% от избирателите на Никола Саркози на първия тур на последните избори съжаляват най-много, че той вече не е президент, а 90% от избирателите на Франсоа Оланд не съжаляват. Резултатите са по-контрастни сред избирателите на Националния фронт, където 66% съжаляват за бившия президент, а 32% са на обратното мнение.

"Определено съществува доста силна носталгия по Никола Саркози сред избирателите на Марин Льо Пен - две трети от тях казват, че съжаляват, че той вече не е президент", коментират авторите на изследването.

Редактор: Десислава Ушатова

Саркози отново иска да е президент

Никола Саркози, който загуби президентските избори тази пролет, възнамерява да се кандидатира отново през 2017 г. Това съобщиха пред ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com