Германците вече не вярват на Меркел

3196
Германците вече не вярват на Меркел

Кризата в Кипър се отрази негативно върху настроенията на влoжителите в Германия. Доверието им в банките е силно разклатено.

Германците не вярват вече на канцлера Ангела Меркел когато става дума за сигурността на банковите им вложения. Според проучване на обществените настроения, направено от списание "Щерн", 54 процента от германците се притесняват за сигурността на парите си и не вярват в гаранциите на Меркел, че те са неприкосновени.

Страхът им се появи, след като лидерите от еврозоната поискаха обикновените кипърски вложители да платят с данък върху влоговете си щетите от финансовата криза на острова, предаде БНР.

Германия: Кипър да въведе данък върху депозитите

Кипър да въведе данък върху депозитите и така да събере почти 6 милиарда  евро, настоява Германия. От Берлин няма да приемат други...

41 процента от германците все още се доверяват напълно на думата на канцлера. 67 на сто от тях пък се притесняват за банковата система в Германия. Все още голяма част от германските избиратели смятат, че Ангела Меркел взима правилни решения за справяне с финансовата криза, като 39 процента от тях вярват, че управляващите християндемократи са икономически по-компетентни от останалите партии.

Само 16 процента се доверяват на икономическите способности на социалдемократите, но цели 38 процента от германците са загубили доверието си и в двете най-големи германски партии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com