Германия подготвя спиране на субсидиите за фотоволтаици

20127
Германия подготвя спиране на субсидиите за фотоволтаици

Германия вероятно ще спре да субсидира слънчевата енергия най-късно до 2018 година, съобщи днес министърът на околната среда Петер Алтмайер, който още миналата година започна да орязва щедрите дотации на фотоволтаичните централи, предаде БГНЕС.

През 2012 г. министърът-консерватор Петер Алтмайер определи таван за капацитета на слънчевите централи, като надхвърлянето му водеше до спиране на субсидиите от страна на властите. Днес той подчерта на пресконференция, че този праг от 52 гигавата вероятно ще бъде достигнат през 2017 г. или най-късно през 2018 г.

В момента инсталираните в страната фотоволтаични паркове имат общ капацитет 34 гигавата. Режимът на субсидиране - под формата на гарантирани цени за производителите за всеки добит киловатчас - доведе до истински бум през последните години , като в производство на такава енергия се включиха земеделски стопани и частни лица. За тази тенденция допринесоха и ниските цени на слънчевите панели, внасяни от Азия.

Наводненията в Германия = 2 млрд. евро

Наводненията в Германия от началото на юни ще струват на застрахователите около 2 милиарда евро, съобщи браншовата федерация, цитирана ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com