Ясни правила за средствата по оперативните програми за медиите обеща Зинаида Златанова

5928
Ясни правила за средствата по оперативните програми за медиите обеща Зинаида Златанова

За новия програмен период държавата ще разработи ясни указания до всички управляващи органи за договорите с европейски средства по оперативните програми, които се сключват в областта на медиите и рекламата. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, която беше главен представител на клона на Европейската комисия в България преди да се присъедини към правителството на Пламен Орешарски.

До всички браншови организации от сферата на публичността ще бъде разпространен и вече съществуващият проект на стратегия за информация и публичност за програмния период 2014г. - 2020г. Основният фокус е върху възможностите за повишаване на прозрачността при изпълнението на комуникационните планове на програми, финансирани по европейските фондове.

Златанова: Губим минимум 200 млн евро от еврофондове в края на 2013

Ако продължават да се стараят, колегите от предишното правителство ще спечелят състезанието "кой повече пари от еврофондовете е изгубил...

„Отворени сме за предложения и от други организации, които биха искали да я видят. Целта е в края на годината, преди да започне новият програмен период, всички - и правителството, и медиите, и рекламистите - да се чувстваме напълно сигурни и спокойни, че това е пътят, по който ще вървим седем години и това е начинът, по който ще изпълняваме комуникационната стратегия", заяви Златанова, цитирана от Агенция Крос.



 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com