Груевски: Гърция да приеме, че съществуват македонски народ и език

5864
Груевски: Гърция да приеме, че съществуват македонски народ и език

Гърците трябва да разбере, че в тази държава живеят македонци, които говорят на македонски език и че това е нещо, което те не могат да променят по какъвто и да било начин, пише днес македонската редакция на радио "Свободна Европа", цитирана от "КРОСС".

"Просто трябва да премахнат от главата си, че посредством някакъв начин или действие, или чрез изнудване, могат да сменят идентичността на македонския народ. Македонският народ съществува, той е съществувал и ще съществува, това е реалност, която един ден ще трябва да приемат", категоричен бе премиерът Никола Груевски по време на свое изказване в Петровец.

В Скопие: България не иска Северна, но не е против Нова Македония

Република Нова Македония е добро решение на дългогодишния спор за името между Атина и Скопие. Това е заявил бившият български посланик ...

Той заяви, че Македония продължава да търси решение на спора за името с Гърция, но че това трябва да бъде решение, което да е приемливо за мнозинството от гражданите на Македония.

Припомняме, че Никола Груевски по произход е от Егейска Македония, която чисто географски представлява най-голям дял от трите части на Македония. Понастоящем този район се намира на територията на Гърция, а славяните там се наричат "славяноезични елини".

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com