Гръцката коалиция на ръба заради икономиите

3340
Гръцката коалиция на ръба заради икономиите

Премиерът на Гърция Андонис Самарас и финансовият министър Янис Стурнарас продължават усилията си да бъде постигнато споразумение по новия пакет с икономии с представителите на т.нар. „Тройка” – ЕК, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ).

Междувременно партньорите в управляващата коалиция продължават да имат възражения по част от предложените мерки. Най-голямата пречка за финализирането на споразумението идва от най-малката партия в коалицията – Демократичната левица, която е против предложените от „Тройката” спорни реформи на пазара на труда, пише гръцкият вестник „Катимерини”.

Преумора вкара гръцкия финансов министър в болница

Грип и стрес вкараха преуморения гръцки финансови министър Янис Стурнарас в болница, предаде GRReporter. Стурнарас бе хоспитализиран ...

Демократичната левица призова партньорите в еврозоната да убедят „Тройката” да оттегли своите искания за реформите на пазара на труда.

„Изпълнителният комитет на ДИМАР единодушно и твърдо настоява на това, че отказва да приеме предложението на „Тройката” относно трудовите отношения”, се казва в изявлението на партията.

Решението на  Демократичната левица засега не застрашава гласуването в парламента, но поставя под въпрос бъдещето на управляващата коалиция.

Въпреки съпротивата на коалиционните партньори, финансовият министър Стурнарас настоя, че мерките за съкращения ще бъдат внесени за гласуване в парламента през следващата седмица.

Гърция ще получи нов кредит от 20 млрд. евро

Еврозоната ще предостави на Гърция нов кредит в размер от 16 млрд. до 20 млрд. евро, съобщава германският вестник „Ханделсблат&rd...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com