Преумора вкара гръцкия финансов министър в болница

4855
Преумора вкара гръцкия финансов министър в болница

Грип и стрес вкараха преуморения гръцки финансови министър Янис Стурнарас в болница, предаде GRReporter.

Стурнарас бе хоспитализиран за кратко заради тежка вирусна инфекция и преумора, предаде радио „Скай”. Министърът е настоял да бъде изписан, за да може да се върне в министерството на финансите за разговори преди насрочената среща с премиера Андонис Стурнарас.

Гърция ще получи нов кредит от 20 млрд. евро

Еврозоната ще предостави на Гърция нов кредит в размер от 16 млрд. до 20 млрд. евро, съобщава германският вестник „Ханделсблат&rd...

Стурнарас е поредният гръцки правителствен чиновник, чието здравословно състояние започва да страда от натоварения график заради преговорите с представителите на международните кредитори.

По-рано този месец министърът на правосъдието бе подложен на операция за отстраняване на съсирек в мозъка.

“Личният лекар на министъра препоръча да остане вкъщи за няколко дни, докато се възстанови”, заявиха източници от кабинета на Стурнарас. “Ако беше на друга служба, сигурно щеше да изпълни лекарските препоръки”, добавиха с хумор от кръга на министъра, но в настоящата кризисна ситуация това се оказва невъзможно.

В сряда вечерта Стурнарас се срещана с представители и лидера Фотис Кувелис на Демократичната левица, които участват в коалиционното правителство, за да им обясни важността на всички мерки, свързани с фискалната консолидация. Сутринта в четвъртък той се срещна с премиера Андонис Самарас, с който взеха решение, че цялата програма за съкращение на бюджетните разходи ще се гласува в един общ текст. Целта е да не се даде възможност на колебаещите се депутати да гласуват избирателно в полза на някои мерки, а за други да гласуват “против”.

ЕК: Няма споразумение между Гърция и Тройката

Европейската комисия отрече да е постигано споразумение между гръцките власти и основните кредитори на страната (ЕС, ЕЦБ и МВФ), въпр...

За възможността Демократичната левица да откаже да подкрепи промените в трудово-правните отношения в страната, Стурнарас заяви: “Това няма да е добре, защото тук говорим за тройна коалиция. Не би изглеждало добре, ако една от страните, която участва в нея, не подкрепи споразумението с кредиторите”.

В 18:30 Янис Стурнарас ще се срещне и с представители на парламентарната група на ПАСОК, от където също се чува негодувание. Социалистите нададоха глас, след като Фотис Кувелис открито заяви, че няма да гласува за орязване на обезщетенията при уволнение и работните заплати на държавните служители. За срещата си с депутатите от ПАСОК, Стурнарас заяви, че няма конкретна платформа или конкретни мерки, които да бъдат поставени под въпрос. “Ще говорим за всичко. Освен това те са стари приятели”. Янис Стурнарас е приближен до зелената партия, а в периода на управление на Костас Симитис той беше тесен сътрудник на правителството и финансов съветник на премиера.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com