Асандж: В посолството на Еквадор съм като на космическа станция

6211
Асандж: В посолството на Еквадор съм като на космическа станция

Джулиан Асандж сравни престоя си в посолството на Еквадор с това да си астронавт в орбита около Земята заради ограниченията в ежедневието му, пише вестник “Индипендънт”.

Говорейки от вътрешността на сградата в Западен Лондон, която не е напускал от средата на юни в опит да избегне екстрадиране в Швеция, Асандж не показа признаци на влошено здраве, което да накара Еквадор за обяви, че е „сериозно обезпокоен” за неговото добро физическо здраве.

Еквадор разтревожен за здравето на Асандж

Еквадор е много разтревожен за здравословното състояние на основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж, който намери убежище в еквад...

Основателят на „Уикилийкс” каза, че заради неудовлетвореността от затруднението му животът му е „като на космическа станция, защото там няма естествена светлина и трябва всичко сам да си правиш, не можеш да отидеш до магазина”.

Асандж каза още, че ситуацията на безизходицата с властите може да приключи, само ако САЩ прекратят разследването срещу „Уикилийкс”, наричайки го „неморално” и нарушаващо всички принципи на „основоположниците” на страната.

"Мисля, че правителството на САЩ е длъжно да прекрати своето разследване. Това разследване е неморално. То нарушава първата поправка на Конституцията на САЩ, а също и принципите, които американското правителство поддържа и в които вярват повечето американци", заяви Асандж.

Редактор: Десислава Ушатова

Еквадор: Великобритания се държи като империя

Посланикът на Еквадор в Лондон Ана Албан заяви, че Великобритания се държи като империя в случая с основателя на "Уикилийкс" Джулиан ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com