Хората от бившата ГДР не харесват другите германци

10180
Хората от бившата ГДР не харесват другите германци

Мнозинството германци от бившата ГДР окачествяват своите сънародници от Запада като "арогантни" хора, мислещи най-вече за пари, гласи ново проучване, което вади наяве различията между хората от бившите две германски държави, предаде БГНЕС.

Над 22 години след обединяването на Германия, белязано с падането на Берлинската стена, анкета на института "Аленсбах" показва, че "източните германци" имат доста негативно мнение за своите западни съседи, а същевременно имат твърде високо мнение за себе си.

Според 71% от хората в бившата ГДР западните им сънародници са арогантни, 57% смятат, че те мислят най-вече за пари, а за 45% от тях западните са "повърхностни", гласи изследването, публикувано във в. "Велт ам зонтаг".

Населението на Германия може да се увеличи с 2,2 млн. души до 2017 г.

Населението на Германия може да нарасне с 2,2 милиона души до 2017 година на фона на увеличаващата се имиграция от Южна Европа към най-...

Анкетата показва, че хората от двете части на Германия изпитват силно усещане за отделна общност след края на Студената война, която позволи обединяването на Германия на 3 октомври 1990 г.

Проучването е извършено по поръчка на източногермански университети. То показва още какво мислят за себе си гражданите на бившата ГДР - 69% се смятат за "скромни", 63% - за "сдържани" и 58% - за "находчиви".

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com