Индонезийски мюсюлмани заплашиха конкурса Мис Свят

38205
Индонезийски мюсюлмани заплашиха конкурса Мис Свят

Индонезийски мюсюлмани се зарекоха да спрат "неморалния" конкурс за красота Мис Свят, който ще се проведе в Индонезия, въпреки че организаторите се съгласиха тази година участничките да не носят бански, предаде БГНЕС.

Групировката Хизб ут-Тахрир осъди конкурса, който "продава женските тела" и заплаши да организира демонстрации срещу него, а групировка от провинцията, в която ще се състои финалът, също изрази острото си противопоставяне.

Над 130 жени ще се състезават в конкурса през септември, като някои кръгове ще се състоят на остров Бали, а финалът ще бъде в Богор, край Джакарта. Богор се намира в западната провинция Ява, част от която е считана за бастион на радикалните мюсюлмани.

Организаторите потвърдиха вчера, че състезателките няма да носят бански по време на кръга с плажна мода, който ще се състои в Бали, а вместо това ще са облечени в по-консервативни одежди като традиционните саронги.

Отстъпката обаче не беше достатъчна за твърдолинейните групировки в Индонезия, където около 90% от 240-милионното население са мюсюлмани. "Подкрепата на това събитие е същото като подкрепа за продажбата на женски тела", заяви Исмаил Юсанто, говорител на групировката Хизб ут-Тахрир, който предупреди, че тя може да организира протести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com