Израел прехвърли ПРО по границата с Египет

3151
Израел прехвърли ПРО по границата с Египет

Израелската армия прехвърли батарея на противоракетната отбрана (ПРО) „Железен купол” в района на курортния град Ейлат, който през последните години неведнъж е бил подлаган на ракетен обстрел от египетска територия, съобщи говорител на армията, цитиран от РИА Новости.

Тази противоракетна система досега се използваше само по границата с Ивицата Газа за прехващане на снаряди с малък обсег от тип „Касам” или „Град”, които са основен арсенал на палестинските екстремисти.

Бившият шеф на МОСАД: Израел се готви да воюва в Сирия

Изглежда, че обстановката около северната граница на Израел се нажежава: бившият ръководител на МОСАД Дани Ятом, заяви в интервю за б...

Израелската армия подчерта, че предислокацията на батареята има планов характер и не е свързана с каквато и да е промяна в оперативната ситуация в района на Ейлат, който е популярно място за отдих на хиляди туристи.

Южните райони на Израел, включително Ейлат, нееднократно ставаха мишена за обстрел от територията на Египет. За последен път това се случи през юни, когато две ракети паднаха в пустинна местност, без да причинят щети. Според израелските власти за ракетния обстрел от египетска територия са отговорни палестински екстремисти, които попадат в Египет от Ивицата Газа.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com