ЕС предупреди Румъния, че рискува членството си в Шенген

3756
ЕС предупреди Румъния, че рискува членството си в Шенген

Политическата криза в Румъния може да попречи на присъединяването на страната към Шенгенската зона. Това предупреди еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг. Тя предупреди още, че румънското правителство може да забави пълната интеграция на страната в ЕС, съобщава австрийският вестник „Клайне цайтунг”.

„Ако няма конкретни действия за възстановяването на върховенството на закона в Румъния, то страната може да загуби няколко години в процеса на пълна интеграция в ЕС”, каза Рединг. Еврокомисарят по правосъдието призова румънското правителство да се откаже от своите решения, взети през последните дни.

Засилват се опасенията за демокрацията в Румъния

Първо беше Унгария. Сега има обезпокоителни знаци за това, че демокрацията и върховенството на закона може да излязат извън релси в о...

Изключително бързо управляващата лява коалиция в Румъния направи кадрови промени и законови поправки, за да постигне крайната си политическа цел – отстраняването от длъжност на президента Траян Бъсеску.

Европейската комисия е обезпокоена от борбата за политическо надмощие в Румъния между премиера Виктор Понта и президента Траян Бъсеску.

В четвъртък Понта ще проведе разговори с председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. Двамата ще обсъдят политическата ситуация в Букурещ, където правителството успя да получи референдум за отстраняването от длъжност на президента Траян Бъсеску. Референдумът ще се проведе на 29 юли.

Редактор: Яна Баярова

Румънците са готови да свалят президента Бъсеску

Има много голяма вероятност румънският президент Траян Бъсеску да бъде отстранен от поста си с референдум по-късно този месец, сочи про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com