Капитали за 57,9 млрд. долара са изтекли от Русия до септември

3806
Капитали за 57,9 млрд. долара са изтекли от Русия до септември

Русия обяви неочакван отлив на капитали в размер на 57,9 милиарда долара от началото на годината до септември, въпреки усилията на президента Владимир Путин да възвърне доверието на инвеститорите, предаде БГНЕС.

Централната банка съобщи, че инвестиции за 13,6 милиарда долара са изтекли от страната между юли и септември, както и за 9,7 милиарда долара в предишните три месеца. Но новините не са чак толкова лоши, защото данните показват, че 10,8 милиарда долара са инвестирани от чужденци в руски борси и банки.

Резултатите на Русия пострадаха заради резкия скок на чуждестранните активи, напускащи страната - от 22,3 милиарда долара между април и юни до 29,5 милиона долара в последното тримесечие.

Централната банка прогнозира, че отливът на капитали ще достигне 65 милиарда долара тази година, след като надхвърли 80 милиарда долара през 2011 г. Данните за изтичането на капитали на тримесечна основа са следени внимателно, тъй като се възприемат като знак за международното доверие в икономическата стратегия на Путин.

Редактор: Ая Косарова

Русия иска нормализиране на връзките с Грузия

Русия се надява след изборите да нормализира отношенията си с Грузия, съобщи руското външно министерство, предаде БГНЕС. Русия се надя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com