Русия иска нормализиране на връзките с Грузия

10026
Русия иска нормализиране на връзките с Грузия

Русия се надява след изборите да нормализира отношенията си с Грузия, съобщи руското външно министерство, предаде БГНЕС.

Русия се надява, че победата на опозицията в парламентарните избори в Грузия ще помогне за нормализиране на връзката между Тбилиси и Москва. "Очевидно грузинското общество гласува за промяна", заяви говорителят на външно министерство Александър Лукашевич. "Надяваме се в крайна сметка това да позволи на Грузия да изгради конструктивни отношения със съседните държави. Русия би приветствала това решение", допълни той.

Изборите сложиха край на доминацията на партията на Михеил Саакашвили, дошла на власт през 2003 г. след "Революцията на розата", свалила бившия президент Едуард Шеварднадзе, бивш ръководител на съветската дипломация.

Говорейки за външнополитическите си приоритети, Бидзина Иванишвили посочи, че Грузия смята да подобри днес ужасните си отношения със съседна Русия и да се присъедини към НАТО – амбиция, на която Москва гледа с лошо око, както и да запази добрите отношения с американския си съюзник.

Редактор: Сияна Любомирова

10 млн. нелегални емигранти има в Русия

В Русия днес живеят 10 милиона нелегални емигранти, заяви главният държавен санитарен лекар на Русия Генадий Онищенко пред журналисти ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com