Клинтън е разтревожена от арестите след изборите в Русия

3975
Клинтън е разтревожена от арестите след изборите в Русия

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън е разтревожена от арестите, последвали президентските избори в Русия, но изрази готовност да работи с Владимир Путин, когото нарече "категоричен победител" на изборите, предава АФП, цитирана от БГНЕС.

"Има някои безпокойства във връзка с тези избори, които трябва да бъдат разследвани", заяви Клинтън на пресконференция във Вашингтон с полския си колега Радослав Шикорски. В понеделник Вашингтон призова руското правителство да проведе независимо разследване на евентуални нередности на президентските избори.

Започват скандалите

Минути след като станаха ясни първите резултати от изборите за президент в Русия, щабът на Путин влезе в спор с конкуренцията. Ръковод...

"Оставаме също така разтревожени относно арестите на мирни протестиращи, извършени в понеделник", допълни Клинтън, имайки предвид арестите на стотици хора, последвали протестите на опозицията.

"Но изборите излъчиха категоричен победител и ние сме готови да работим с избрания президент Владимир Путин", заяви Клинтън. Тя обяви, че ще се срещне с руския си колега Сергей Лавров в понеделник в Ню Йорк.

"Ще обсъдим как можем да подобрим сътрудничеството си с Русия по редица сложни проблеми", отбеляза Клинтън, давайки за пример Сирия. В тази връзка "продължаваме да смятаме, че Русия трябва да се присъедини към международната общност и да играе положителна роля в опитите за прекратяване на кървавата баня", изтъкна американският държавен секретар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com