Кола-бомба избухна в жилищен квартал на Дамаск

2642
Кола-бомба избухна в жилищен квартал на Дамаск

Атентат с кола-бомба в Дамаск отне живота на десетки хора и рани други, съобщи Сирийската обсерватория за човешките права.

"Експлозията на кола-бомба пред джамията Омар Ибн Хатаб в сектора Чорта, квартал Даф Чаук, отне живота на десетки хора и рани други", съобщи базираната във Великобритания организация, която черпи информация от мрежа от активисти и медицински източници.

"Линейки заминаха за мястото на атентата, който разруши и много къщи в сектора", допълни същият източник. Официалната сирийска осведомителна агенция САНА също информира за експлозията на кола-бомба днес в южната част на Дамаск и допълни, че при взрива има жертви, предаде БГНЕС.

"Терористичен атентат с кола-бомба в Зухур, в квартал Даф Чаук, причини жертви и значителни материални щети", съобщи Сана. Атентатът става, след като армията и бунтовниците се ангажираха вчера по призива на международния пратеник Лахдар Брахими да прекратят огъня за четири дни по време на празника Айд ал-Адха, но си запазиха правото да отговорят в случай на атака.

Редактор: Десислава Симова

Цветанов: Поне трима чужденци са помагали у нас на камикадзето

Между трима и петима чужденци са помагали на атентатора от Бургас, за да извърши терористичния акт в Сарафово, при който бяха убити 5...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com