Масови обиски в домовете на лидерите на руската опозиция

3164
Масови обиски в домовете на лидерите на руската опозиция

Руската полиция извършва масови обиски в домовете на лидерите на опозицията срещу президента Владимир Путин – Алексей Навалний, Сергей Удалцов, Иля Яшин, Борис Немцов и телевизионната водеща Ксения Собчак. Според информация на агенция Интерфакс претърсванията са част от следствените действия около безредиците след анти-правителствените демонстрации на 6 май в Москва, предаде Стандарт нюз.

Обиски се провеждат и в домовете на активисти на нерегистрираната партия „Другата Русия” и движението „Ляв фронт”. На някои места претърсванията се извършват в отсъствието на собствениците на квартирите.

Опозиционерите оценяват действията на полицията като репресии насочени срещу тях заради насрочената за утре демонстрация в Москва – „марш на милионите”, който е предварително съгласуван с властите в руската столица.

Пред журналисти опозиционерът Сергей Удалцов, превърнал се в символ на антиправителствените протести последната година, е съобщил, че получил призовка да се яви на разпит утре по същото дело за безредиците от 6 май, с което властите искат да го спрат от участие в планирания митинг.

Редактор: Сияна Любомирова

Русия ще създаде регистър на сайтовете със забранена информация

Държавната дума (долната камара на руския парламент) планира да създаде единен регистър на сайтовете със забранена в Русия информация, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com