Меркел: Ако бъда избрана, няма да участваме в атака срещу Сирия

9868
Меркел: Ако бъда избрана, няма да участваме в атака срещу Сирия

В последната си реч пред Бундестага преди изборите в Германия канцлерът Ангела Меркел категорично заяви, че ако тя бъде избрана, страната й няма да участва във военен удар в Сирия, предаде Стандарт нюз.

В Бундестага днес се състоя последната предизборна битка между кандидатите за канцлер на Германия Ангела Меркел и Пеер Щайнбрюк.

Балистични ракети са били изстреляни от Средиземно море?

Руската система за предупреждение за ракетни атаки е засякла изстрелване на две балистични ракети от акваторията на Средиземно море, пр...

Германският парламент се събра на последно заседание преди изборите на 22 септември. Пред депутатите първа направи изявление канцлерът Ангела Меркел. Тя започна речта си с гражданската война в Сирия и заяви, че Германия няма да се включи във военен удар в региона.

След това изказване тя направи преглед на последните четири години управление. Понижаването на дълговете на Германия със 100 милиарда евро според Меркел е сензационен успех. Канцлерът защити постепенното вдигане на пенсионната възраст до 67 години. Тя говори и за решението си Германия да спре използването на ядрена енергия, но обеща в следващия си мандат да спре покачването на цените на тока.

След Меркел на трибуната се качи съперникът й Щайнбрюк и атакува всичко казано от нея. "Вие само обещавате какво ще направите. Защо? Нали управлявахте четири години, защо не го направихте досега?", попита той. След това нарече правителството на Меркел най-бездейното и вредно управление в Германия досега. Щайнбрюк обеща евентуално правителство, водено от него, да върне политиката в нормалното русло, предаде БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com