Меркел призова германците да приемат сирийските бежанци

14265
Меркел призова германците да приемат сирийските бежанци

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова германците да приемат хилядите сирийски бежанци, които се очаква да започнат да пристигат в страната през следващия месец, предаде АФП.

По-рано през годината Германия обяви, че е готова да приеме още пет хиляди сирийски бежанци.

България не може да участва в евентуална военна кампания в Сирия

България няма възможност да участва в евентуална военна кампания в Сирия, заяви министърът на отбрана Ангела Найденов, цитиран от "Фоку...

„Призовавам германците да ги приемат топло, тъй като всеки знае, през какво са преминали те”, посочи Меркел. „Германия подпомага бежанците по най-добрия възможен начин”, допълни тя. Меркел, която на изборите на 22 септември ще се бори за трети мандат на поста, заяви още, че от 2012 г. насам Германия е предоставила хуманитарна помощ за засегнатите от конфликта в Сирия на стойност 340 милиона евро.

Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел по-рано подчертаха необходимостта Съветът за сигурност на ООН да проучи доклада на експертите на ООН относно предполагаемата химическа атака в покрайнините на Дамаск, предаде АФП, позовавайки се на изявление на Кремъл.

„И двете страни изхождат от факта, че активната работа ще продължи в границите на работната рамка на ООН, както и в други формати с цел обсъждане начините за политическо и дипломатическо решение на настоящата ситуация”, заяви в свое изявление руското президентство.

„В частност, важно е Съветът за сигурност на ООН да проучи доклада на инспекторите на ООН относно възможните доказателства за използване на химически оръжия в Сирия”, се казва още в текста.

Сирия ще посрещне американските самолети с камикадзета

Сирийските военновъздушни сили са готови да използват пилоти-камикадзета за отразяване на вероятното нападение на САЩ и техните съюзн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com